خرید و مشاوره فنی: 65555653-021

نحوه شستشو و رسوب زدایی پد سلولزی

نحوه شستشو و رسوب زدایی از پد سلولزی

فهرست مطالب

سیستم‌های سرمایش تبخیری بهترین تکنیک برای خنک کردن فضاهای بزرگ مانند سالن‌های گلخانه‌ای و مرغداری و… هستند. پد سلولزی مدرن‌ترین واسط تبخیری است که با راندمان بسیار بالا می‌تواند جریان هوایی کاملاً خنک و مؤثر را تولید نماید. اما این پدها با گذشت زمان دچار رسوب می‌شوند. در این ‌صورت لازم است تا مراحل شستشو و رسوب زدایی پد سلولزی را انجام دهید.

پد سلولزی نصب شده در گلخانه

پدهای سلولزی واسط‌هایی ساخته‌ شده از کاغذ کرافت هستند. لایه‌های موج‌دار کاغذ کرافت را روی ‌هم فشرده می‌چسبانند تا این قطعات بزرگ از واسط‌های تبخیری ساخته شود. کاغذ کرافت قابلیت بالایی برای جذب آب دارد و آب جذب شده را به ‌راحتی در جریان هوا وارد می‌کند. به‌ این ‌ترتیب هوای عبور کرده از این پدها کاملاً خنک و مرطوب است. اگر چه طول عمر مفید پدهای سلولزی در حدود ۵ سال است؛ اما ممکن است که دچار رسوب گذاری شود. در این ‌صورت لازم است تا دقیق و حرفه‌ای مراحل شستشو و رسوب زدایی را انجام دهید.

رسوب های تشکیل شده بر روی پد سلولزی

انواع روش‌های رسوب زدایی پد

املاح و ناخالصی‌های آب حین جریان یافتن در فضاهای خالی کاغذ کرافت موج‌دار پدهای سلولزی رسوب می‌کند. این رسوب عموماً ماهیت آهکی دارد و در طولانی ‌مدت فضای خالی میان لایه‌های کاغذ کرافت را پر می‌کند. در اثر این رسوب گیری جریان آب متوقف شده و عملاً خنک‌سازی هوا انجام نمی‌شود. برای شستشو و رسوب زدایی پد سلولزی از دو روش استفاده می‌کنند که به قرار زیر هستند:

شستشوی پد سلولزی با مواد شوینده

ساده‌ترین روش شستشوی پدها با استفاده از مواد شوینده خانگی است. کافی است جریانی از آب ولرم به ‌همراه مواد شوینده تولید کرده و در سطوح واسط تبخیری بگسترانید. تنوع مواد شوینده بسیار زیاد است و همگی آنها برای تمیز کردن رسوب پدها مناسب نیستند. مواد با قابلیت حلال پذیری و یا مواد قوی از نوع اسیدی و یا قلیایی مناسب شستشوی این پدها نیستند؛ بلکه لازم است تا از انواع شوینده ساده آن‌هم به حجم کم در آب ولرم برای شستشوی واسط‌های تبخیری استفاده کنیم.

باز نمودن پد سلولزی و از بین بردن رسوب های آن

رسوب زدایی با محلول

استفاده از ترکیبات رسوب گیر، تکنیکی حرفه‌ای‌تر برای شست‌وشو و جرم‌گیری پد سلولزی است. در بازار انواع محلول‌های رسوب گیر وجود دارد که همگی آنها ترکیبات شیمیایی خاصی هستند که به‌ راحتی در آب حل شده و قدرت رسوب زدایی بالایی دارند. دقت کنید که این محلول‌های رسوب زدا قدرت شیمیایی بالایی دارند و استفاده بیش‌ از حد باعث تخریب بافت پد خواهد شد. در عین ‌حال توصیه شده ‌است که برای شست‌وشوی پدهای قدیمی که در پایان دوره عمر مفید خود هستند، از این محلول‌های رسوب زدا استفاده کنید.

محلول رسوب زدایی پد سلولزی

نحوه شستشوی پد سلولزی

بهترین راه برای شستشوی پدهای سلولزی استفاده از فرچه نرم و پلاستیکی است. حتی می‌توانید از یک جاروی نرم برای شستشو استفاده کنید. به ‌هر حال ابزار شما برای زدودن رسوب‌ها باید دارای بافت نرم و لطیفی باشد که باعث آسیب سطح کاغذی پدها نگردد.

بهترین زمان برای شستشوی پدها نیز در آخر فصل گرما و درست در پایان دوره فعالیت خنک‌کنندگی است. به نوعی در این مرحله سطح پد را شسته و آن را برای سال بعد آماده می‌کنیم. رها کردن رسوب‌ها تا سال بعد باعث سخت شدن آنها خواهد شد. مواد شوینده را با استفاده از فرچه نرم و یا جارو بر سطح پد بگسترانید و پس از مدتی با آب ولرم تمام ناخالصی‌ها را بزدایید. مادامیکه از آب ولرم بر روی سطح پد گرفته‌اید، می‌توانید از فرچه و یا جارو رسوب‌های سست شده را جدا کنید. در عین ‌حال برای شستشوی بهتر نیز می‌توانید از انواع کارواش دستی و یا کارواش‌های خانگی استفاده کنید.

نحوه رسوب زدایی پد سلولزی با محلول

شستشو با محلول‌های رسوب زدایی تکنیک مؤثر و سریع است. این مواد می‌توانند به‌ سرعت بافت سخت تمام رسوب‌ها را حل کرده و آنها را از روی کاغذ کرافت بزدایند. بهترین زمان برای رسوب گیری نیز همان پایان دوره گرما در پایان فعالیت سیستم تبخیر سطحی است. در این زمان محلول رسوب گیر را با استفاده از فرچه نرم و یا جارو و حتی می‌توانید با استفاده از کارواش بر سطح پدها بگسترانید و سپس از فشار آب برای جدا کردن رسوب‌ها و تکمیل شستشو استفاده کنید. دقت کنید که این محلول‌های رسوب گیر ترکیبات شیمیایی قوی هستند و استفاده بیش‌ از حد آنها باعث تخریب بافت کاغذ کرافت پد می‌شود. لذا بهتر است که از این مواد شیمیایی برای شست‌وشوی پدها که در پایان دوره عمر مفید خود هستند، استفاده کنید.

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: