خرید و مشاوره فنی: 65555653-021

پد سلولزی

پد سلولزی

    مرتب‌سازی محصولات:

  • پیش‌فرض
  • ارزان‌ترین
  • گران‌ترین
  • جدید‌ترین
  • پرفروش‌ترین
  • پربازدیدترین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

فهرست مطالب

پد سلولزی چیست؟

سرمایش تبخیری تکنیک مؤثر برای خنک‌سازی فضاهای بزرگ مانند گلخانه‌ها و یا سالن‌های مرغداری است. از این تکنیک ساده متکی بر تبخیر سطحی آب حتی برای طراحی انواع کولر و خنک‌ سازی فضاهای ساختمانی نیز استفاده می‌کنند. نکته کلیدی در استفاده از نوع واسط سرمایش تبخیری است که حالا انواع پد سلولزی بهترین روش اجرای تکنیک تبخیر سطحی آب هستند.

پد سلولزی با استفاده از لایه‌های متعدد ورق‌های موج‌دار و نازک کاغذ کرافت تولید شده ‌است. این کاغذ کرافت خاصیت مویینگی دارد و می‌تواند آب را به ‌راحتی جذب کرده و همراه جریان هوا به‌ راحتی آن را تبخیر نماید. لایه‌های نازک و موج‌دار این کاغذ را توسط چسب‌های ضدآب رزین به یکدیگر متصل می‌کنند تا واسطه‌ای برای تولید سطح بزرگی از جذب آب در مقابل جریان هوا باشد. به ‌این ‌ترتیب هوای عبور داده ‌شده از پدسلولزی مقدار قابل ‌توجه رطوبت گرفته و کاملاً خنک است.

پد سلولزی

مزیت‌های پدسلولزی

واسط‌های تبخیر سطحی آب متنوع هستند. پوشال‌ها یکی از شناخته‌ شده‌ترین این واسط‌ها هستند که در عین سادگی و ارزان بودن هرگز از راندمان مناسبی برخوردار نیستند. متأسفانه تکنیک سرمایش تبخیری راندمان مناسبی ندارد؛ زیرا عموماً در آنها از واسط‌های تبخیری مناسب استفاده نشده است. مزیت‌های پد سلولزی در مقایسه با دیگر واسط‌های تبخیری به ‌قرار زیر است:

  • جذب آب به مقدار قابل ‌توجه انجام می‌شود و راندمان سیستم سرمایش افزایش پیدا می‌کند.
  • ساختارهای محکم و باثباتی هستند که به‌ علت جریان آب، ساختار هندسی آنها خراب نمی‌شود.
  • جریان هوای عبور داده ‌شده را آلوده نمی‌کنند و در طراحی تهویه هوای پاک مؤثر هستند.
  • از ورود گرد و خاک به داخل فضاها جلوگیری می‌کنند.
  • احتمال رشد قارچ و میکرو ارگانیزم‌ها در پدسلولزی بسیار کم است.
  • باعث صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شوند.
  • طول عمر بالایی دارند و می‌توان از آنها تا حداکثر ۵ سال استفاده کرد.
  • قابل شستشو هستند و به‌ راحتی در ابعاد مختلف برش خورده و نصب می‌شوند.

کاربردهای پد سلولزی

کاربردهایی پدسلولزی در تکمیل سیستم‌های سرمایش متکی بر تکنیک تبخیر سطحی است که با عنوان سرمایش پد و فن می‌شناسیم. در این سیستم‌ها از فن‌های قدرتمند برای ایجاد جریان هوا داخل فضاهای بزرگ ساختمانی و یا فضای کوچک کولر آبی و... استفاده می‌کنند. در مقابل دریچه‌هایی با پوشش سلولزی نصب می‌شود که مملو از آب هستند. جریان هوا با عبور از این دریچه‌ها خنک شده و در محیط ساختمان و هر فضای بسته جریان پیدا می‌کنند. از سیستم‌های سرمایش تبخیری متکی بر نصب انواع پد برای فضاهای بزرگ، طراحی سیستم‌های کوچک سرمایشی، محیط‌های ساختمانی و حتی صنعتی و... استفاده می‌کنند.

پد سلولزی گلخانه

خنک کردن فضای گلخانه به‌ همراه تولید هوای مرطوب اصلی‌ترین کاربرد پدسلولزی است. در محیط بسته گلخانه به ایجاد یک اکوسیستم پایدار از محیطی خنک، مرطوب با جریان پیوسته هوای تازه نیاز داریم. سیستم پد و فن در سالن‌های گلخانه‌ای با استفاده از فن‌های قدرتمند و پهنه‌های بزرگ پدهای سلولزی ساخته می‌شوند.

عدم ایجاد جریان هوای مرطوب باعث افزایش دما در محیط بسته گلخانه خواهد شد که منجر به آسیب جدی است. اما می‌توانیم با ایجاد جریان آب در واسط‌های تبخیری و گردش هوا محیط ایده‌آل پرورش گیاهان را راه‌اندازی کنیم. استفاده از پد سلولزی گلخانه باعث مدیریت مصرف آب در این فضاهای بزرگ شده و همچنین جریان هوای پاک و یکدست خنکی را تولید می‌کند. این پدهای سلولزی گلخانه‌ای را در ابعاد بزرگ و لایه‌های ضخیم کاغذ کرافت تولید می‌کنند.

پد سلولزی

پد سلولزی مرغداری

ایجاد جریان هوای مرطوب و البته خنک از چالش‌های جدی در صنعت مرغداری است. افزایش جزئی دمای هوای سالن‌های مرغداری به‌ راحتی باعث تنش در مرغ‌ها و توسعه بیماری‌ها شده که تلفات سنگین به‌ همراه دارد. تعداد زیاد مرغ‌ها آنچنان است که هر نوع بیماری به‌ سرعت در همگی آنها سرایت می‌کند. این در حالی است که هوای دم گرفته جان آنها را تهدید خواهد کرد. سیستم‌های پد و فن از بهترین تکنیک‌های خنک‌ سازی در سالن‌های بزرگ مرغداری هستند؛ زیرا علاوه ‌بر تولید رطوبت که برای سلامت مرغ‌ها و ضخامت تخم‌مرغ آنها تأثیرگذار است، باعث تعادل دمایی شده و در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود. در عین ‌حال برای ایجاد دمای مطلوب در این سالن‌های بزرگ نیازی به مصرف انرژی قابل ‌توجه نداریم.

پد سلولزی ماینر

یکی از کاربردهای مدرن پدهای سلولزی برای خنک کردن ماینرها در عملیات استخراج ارزهای دیجیتالی است. ماینرها سیستم‌های پردازشگر کامپیوتری هستند که طی عملیات‌ها و الگوریتم‌های پیچیده برنامه ‌نویسی و حل معادلات در فضای مجازی می‌توانند ارز دیجیتالی را استخراج کنند. حجم پردازش آنها آنقدر سنگین است که به ‌سرعت داغ می‌شوند و باید تحت حضور یک سیستم خنک‌ کننده مؤثر و دائمی کار کنند. سیستم خنک ‌کننده پد و فن با نصب پد سلولزی از بهترین تکنیک‌ها برای خنک کردن ماینرها است. در این سیستم هوای گرم محیط اطراف ماینرها توسط اگزاست فن‌ها مکیده شده تا هوای خنک با عبور از پدسلولزی جایگزین شود.

پد سلولزی

پد سلولزی کولر

از پدهای سلولزی می‌توانیم در طراحی سیستم‌های ساده سرمایش فضاهای خانگی و ساختمانی نیز استفاده کنیم. کولرهای آبی شناخته ‌شده‌ترین تجهیزات سرمایش ساختمانی هستند که با استفاده از تکنیک تبخیر سطحی برای تولید هوای خنک طراحی شده‌اند. در گذشته از واسط‌های تبخیری غیرکارآمد مانند انواع پوشال در تجهیز این کولرها استفاده ‌شده است؛ اما حالا می‌توانیم از قطعات پد سلولزی در جداره‌های کولر آبی به ‌عنوان واسط تبخیر راندمان بالا و البته کارآمد استفاده کنیم. اگر چه قیمت پد سلولزی از پوشال بالاتر است. اما طول عمر بیشتر، راندمان بهتر و خنک‌سازی مناسب‌تر، استفاده از آن را منطقی خواهد کرد.

  

مشخصات فنی پد سلولزی
مدلپد سلولزی ۷۰۶۰پد سلولزی ۵۰۹۰پد سلولزی ۷۰۹۰
طول موج (میلی‌متر)759
زاویه شیارها به درجه609090
راندمان (درصد)878787
کاربردمرغداری، گلخانه، انبارهاکولرهای مناطق مسکونی، تجاری، صنعتیگلخانه، مرغداری
ابعاد ضخامت ۱۵ سانت (ضخامت رول ۱۵ سانت)۱۵×۶۰۱۵×۶۰۱۵×۶۰

انواع ضخامت‌های پد سلولزی

انواع پد سلولزی را با توجه به نوع و شکل قرارگیری لایه‌های کاغذ کرافت در ضخامت‌های گوناگون آن دسته‌ بندی می‌کنند. هر اندازه تعداد لایه‌های کاغذ کرافت بیشتر باشد، قاعدتاً قابلیت جذب آب بالاتر است و می‌توانیم فضای مرطوب‌تر و خنک‌تری را در محیط‌های بزرگ‌تر ایجاد کنیم. اما با افزایش ضخامت لایه‌های کاغذ کرافت باید از فن‌های قدرتمندتر برای تولید جریان هوای قوی‌تر نیز بهره‌مند شویم. انواع ضخامت این پدها به قرار زیر هستند:

پد سلولزی ۱۰ سانت

 یک نوع پدسلولزی کاملاً کاربردی در فضاهای کوچک گلخانه‌ای و یا تولید کولرهای آبی و... است که آن را با استفاده از لایه‌های کاغذ کرافت با طول موج ۵ میلی ‌متری می‌سازند و ضخامت این لایه روی ‌هم بین ۷ الی ۱۰ سانتی‌متر است. همچنین زاویه قرارگیری لایه‌های کاغذ کرافت روی یکدیگر ۹۰ درجه است. راندمان خنک ‌سازی و مصرف آب این پدهای ۱۰ سانتی‌متری نهایتاً ۷۸ درصد است که از آنها عموما برای طراحی کولرهای آبی، فضاهای مسکونی، عمومی و خنک‌سازی محیط‌های صنعتی استفاده می‌کنند.

پد سلولزی ۱۵ سانت

پدسلولزی نسبتاً ضخیمی است که با استفاده از لایه‌های کاغذ کرافت با طول موج 9 میلی متری ساخته می‌شوند. ضخامت این نوع پدسلولزی در حدود ۱۰ الی ۱۵ سانتی‌متر است و لایه‌های کاغذی با زاویه‌ی ۹۰ درجه روی ‌هم قرار دارند که ضخامت کافی برای ایجاد جریان زیاد آب را تولید کرده و مناسب خنک‌سازی فضاهای بزرگ از قبیل مرغداری‌ها، گلخانه‌ها و در کل طراحی سیستم پد و فن هستند. حداکثر راندمان خنک‌سازی این پدهای سلولزی ۸۷ درصد است.

پد سلولزی

انواع ارتفاع پد سلولزی

انواع پد سلولزی را با توجه به ارتفاع قطعات آنها نیز دسته‌بندی می‌کنند. این ارتفاع با توجه به نوع جداره در فضاهای گلخانه‌ای، مرغداری، ساختمانی و یا طراحی سیستم‌های سرمایشی مانند کولرهای آبی انتخاب شده‌اند. قاعدتاً برای استفاده بهینه از انواع پد سلولزی باید در هنگام خرید متوجه طول و ارتفاع آنها باشید. این دسته ‌بندی به قرار زیر هستند:

پد سلولزی ۱ متری

کوچکترین سایز طراحی پدسلولزی است که برای ساخت سیستم‌های سرمایش ساختمانی از قبیل پوشش جداره تبادل تبخیری انواع کولر کارایی دارد. معمولاً این سایز پدهای سلولزی را در ضخامت‌های کوچک طراحی می‌کنند. در عین ‌حال از ارزان‌ترین انواع پد سلولزی است.

پد سلولزی 1.2 متری

پدسلولزی 1.2 متری سایز استاندارد برای طراحی سیستم‌های سرمایش ساختمانی، طراحی سیستم‌های سرمایش ماینر و مصارف صنعتی است. دهانه کوچک فضاهای گلخانه‌ای و حتی برخی دهانه‌های کوچک از سالن‌های مرغداری را با استفاده از این سایز 1.2 متری می‌پوشانند. فروش پد سلولزی 1.2 متری در سطح فعالیت‌های ساختمانی متداول است.

پد سلولزی 1.5 متری

 یک سایز پدسلولزی کاملاً کاربردی برای استفاده در فضاهای گلخانه‌ای و یا راه‌اندازی سیستم پد و فن از سالن‌های متوسط مرغداری است. ارتفاع این پدها در سایز 1.5 متری رقم قابل ‌توجهی است. لذا این نوع پدسلولزی را با ضخامت ۱۵ سانت طراحی می‌کنند تا از استحکام کافی برای نصب شدن در دهانه‌های بزرگ برخوردار باشد.

پد سلولزی 1.8 متری

پد سلولزی 1.8 متری سایز استاندارد برای طراحی صفحه‌های بزرگ از لایه‌های متراکم کاغذ کرافت است که در قطعات 1.8 متری برای پوشاندن قاب‌های استاندارد طراحی قطعات فلزی فضاهای گلخانه‌ای مناسب است. این نوع پدسلولزی را با عرض ۶۰ سانتی ‌متری و ضخامت ۱۵ سانتی ‌متری می‌سازند. برخی از مدل‌های سبک را با استفاده از ورق‌های موج کوتاه کرافت با ضخامت ۱۰ سانتی متری طراحی می‌کنند.

پد سلولزی ۲ متری

 بزرگترین سایز استاندارد طراحی پدهای سلولزی است که مخصوص پوشاندن دهانه بزرگ از فضاهای گلخانه‌ای و یا نصب در سالن‌های مرغداری طراحی ‌شده است. این قطعات فشرده از لایه‌های متراکم کاغذ کرافت را در ضخامت ۱۰ و یا ۱۵ سانتی‌ متری به ‌همراه عرض ۶۰ سانتی ‌متری طراحی می‌کنند که کاملاً مناسب پوشاندن جداره‌های ارتفاع بلند از سالن‌های بزرگ فضاهای مرغداری و یا گلخانه‌ای و... است.

تعمیر و نگهداری پد سلولزی

پدهای سلولزی برای کارکرد دائمی سیستم سرمایش گلخانه‌ای کارایی دارند و باید در تماس دائمی با جریان پیوسته آب باشند. این در حالی است که سختی آب در مناطق مختلف با یکدیگر فرق کرده که در نهایت منجر به تجمع املاح بر روی پدهای سلولزی خواهد شد. بنابراین توصیه شده ‌است که حتماً در مسیر جریان آب که بر روی پد سلولزی توزیع می‌شود، از توری مشبک استوانه‌ای به‌ عنوان فیلتر داخل مخزن استفاده کنید.

در هر صورت حتی با وجود نصب فیلتر لازم است تا پد سلولزی را در پایان هر فصل یعنی بازه‌های ۳ ماهه توسط برس پلاستیکی شست‌وشو دهید. برای تمیز کردن درزها و فضاهای خالی میان لایه‌های کاغذ کرافت نیز از مواد شوینده، فسفاته و یا کلرین‌ها استفاده نکنید. این شوینده‌ها باعث خوردگی سطح جداره بافت کاغذی پدسلولزی خواهد شد. در ضمن لازم است تا مدت ۲۴ ساعت قبل ‌از آغاز شستشو با برس، سطح پد سلولزی را کاملاً خشک کرده باشید. در عین ‌حال لازم است تا برس زنی را به ‌آرامی و در جهت شیارهای پد انجام دهید. 

قیمت پد سلولزی

قیمت پد سلولزی با توجه به فاکتورهای گوناگون از قبیل ضخامت و لایه‌های کاغذ کرافت، طول و عرض و ارتفاع قطعات هر پد و نوع قرارگیری تا جنس کاغذهای کرافت محاسبه می‌شود. هزینه تمام‌ شده برای طراحی سیستم‌های پد و فن نیز به فاکتورهای گوناگون از قبیل حجم هوای تبادلی یا همان شدت جریان هوا، درجه حرارت مطلوب، نوع قرارگیری قاب پدهای سلولزی، فاصله میان آنها و... بستگی دارد.

پدهای سلولزی به شکل بلوکی عرضه می‌شوند و عرض تمامی این بلوک‌ها ۶۰ سانتی‌متر است. بنابراین برای محاسبه تعداد پدهای سلولزی مورد نیاز در تجهیز سالن گلخانه و یا مرغداری باید عرض جداره گلخانه را بر عدد 0.6 که عرض هر بلوک پد سلولزی است، تقسیم کنید. در عین ‌حال جنس قاب نگهداری، نوع جانمایی و طراحی آنها نیز در هزینه نهایی راه‌اندازی سیستم فن و پد کاملاً تأثیرگذار است.  

سوالات متداول در مورد پد سلولزی

  • آیا ارتفاع و یا طول پد سلولزی در انتخاب نوع و حجم مخزن آب سیستم پد و فن تأثیرگذار است؟

    بله، مخزن آب سیستم را باید با توجه به نوع پدسلولزی انتخاب کنید که از ضرب طول در ارتفاع و عدد ۴۰ محاسبه می‌شود.

  • حداکثر قابلیت جذب آب پدسلولزی چه مقدار است؟

    برای بیان حداکثر جذب آب انواع پد از معیار متر مکعب استفاده می‌کنند که در بهترین حالت یک متر مکعب پد سلولزی می‌تواند مقدار ۱۰۰ لیتر آب را جذب کند.

  • راهکار افزایش راندمان پدسلولزی چگونه است؟

    بهتر است سیستم فن و پد را به شکلی طراحی کنید که دائماً به ‌طور کامل خیس شده و از آب خنک در سیستم استفاده کنید. لوله‌ها نیز کاملاً سالم باشند و سیستم را طوری تنظیم کنید که زیاد روشن و خاموش نشود.

  • دلیل گردش آب مخزن در طراحی سیستم‌های پد و فن گلخانه ای چیست؟

    توصیه شده ‌است که حدود ۲ درصد از حجم آب مخزن را به گردش درآورید تا به ‌این ‌ترتیب علاوه ‌بر شستشوی نمک‌ها در دریچه‌های خروجی لوله‌ها از تجمع املاح جلوگیری شود.

  • چطور وضعیت پد را بررسی کرده و زمان مناسب شستشوی آن ‌چه هنگام است؟

    هر نوع بوی نامطبوع از سطح پدسلولزی را جدی بگیرید. این بو به علت تجمع رسوبات است و باید مراحل شستشو را انجام دهید.

    مرتب‌سازی مقالات:

  • پیش‌فرض
  • جدید‌ترین
  • پربازدیدترین
  • بیشترین امتیاز

    جدید‌ترین مقالات:

مشاهده مقالات بیشتر

دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید: